Кілька штатів США оскаржують новий антиміграційний указ Трампа

Субота, 11 березня 2017, 10:51

Новий міграційний указ президента США Дональда Трампа зіткнувся зі спротивом з боку кількох штатів.

Про це пише Reuters.

Так, агенція повідомляє, що кілька штатів США, а саме Вашингтон, Орегон, Міннесота і Меріленд, разом подадуть позов на новий міграційний указ Дональда Трампа.

Новий позов ініціював штат Вашингтон, який вимагає призупинити дію нового указу Трампа, аргументуючи це тим, що він є завуальованою версією першого указу, що раніше був призупинений рішенням багатьох судів.

Як відомо, новий міграційний указ Трампа зберігає 90-денну заборону на в'їзд в США для громадян Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену, за виключенням Іраку, який був в першій версії указу. акож новий указ передбачає, 120-денну заборону на вʼїзд для біженців з будь-якої країни світу, а також безстрокову заборону на вʼїзд біженців з Сирії.

Додамо, за інформацією NBC, про намір приєднатися до позову Вашингтона та інших штатів заявили штати Нью-Йорк і Массачусетс.

Варто нагадати, штат Гаваї подав окремий позов проти нової заборони раніше.

Наразі міністерство юстиції США не коментує ситуацію.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп в понеділок 6 березня підписав новий указ про тимчасову заборону на в’їзд до країни громадян низки мусульманських країн.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.