Росія розмістила підрозділ спецназу в Єгипті і має плани на Лівію - ЗМІ

Вівторок, 14 березня 2017, 11:13

Росія розмістила підрозділ спецназу на авіабазі в західному Єгипті недалеко від кордону з Лівією.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію, отриману від своїх військових і дипломатичних джерел у США та Єгипті.

Представники США на умовах анонімності повідомили, що загін із 22 російських спецназівців і безпілотники були розміщені у місті Сіді-Баррані, приблизно в 100 км від єгипетсько-лівійського кордону.

Вони також повідомили, що Росія також використовували інші єгипетські бази далі на схід у місті Марса-Матру на початку лютого.

Дипломати заявили, що подібне розгортання може бути спробою підтримати лівійського воєначальника Халіфа Хафтара.

Армія Єгипту офіційно заперечує присутність російських військових в країні. "На території Єгипту немає іноземних військових ні з якої країни. Це питання суверенітету", - сказав представник генштабу Єгипту.

Низка західних країн, включаючи США, направили сили спеціальних операцій і військових радників в Лівію за останні два роки. Американські військові нанесли авіаудари в підтримку торішнього успішної лівійської кампанії з витіснення "Ісламської держави" з міста Сирт.

Підтримуваний ООН лівійський уряд у Тріполі знаходиться в глухому куті в переговорах з Хафтаром, і російські чиновники зустрілися з обома сторонами в останні місяці.

Москва, схоже, готова підкріпити свою дипломатичну підтримку Хафтара, так само, як вона підтримує президента Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.