Трамп розширив повноваження ЦРУ щодо використання безпілотників

Середа, 15 березня 2017, 07:42

Президент США Дональд Трамп повернув ЦРУ повноваження проводити бойові операції з використанням безпілотників проти терористів, тоді як раніше роль ЦРУ в проведенні напіввійськових операцій була обмежена.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на чиновників, знайомих із ситуацією.

Високопоставлений чиновник Білого дому повідомив, що перегляд політики щодо безпілотників майже завершено та буде знято інші обмеження, накладені екс-президентом Бараком Обамою.

Зокрема, це дозволить Пентагону і ЦРУ отримати більшу незалежність, щоб завдавати удари проти терористів Аль-Каїди та ІДІЛ без необхідності схвалення Білого дому.

Повідомляється, що згідно з правилами, введеними Обамою, не можна було здійснювати бомбардування за межами зони військових дій, поки немає "майже впевненості", що загибель цивільних осіб можна уникнути.

ЦРУ використовувало безпілотники та інші розвідувальні ресурси для встановлення місцезнаходження підозрюваних терористів, після чого реальний удар наносився військовими.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп планує реорганізувати Раду національної безпеки США, додавши до її складу Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.