Юнкер: звинувачення Ердогана на адресу Нідерландів і Німеччини скандальні

Середа, 15 березня 2017, 12:40

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав скандальними звинувачення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на адресу Нідерландів, Німеччини та інших країн.

Про це він заявив, виступаючи в Європарламенті, повідомляє Le Soir.

"Це було скандально з боку Туреччини заявляти таке на адресу Нідерландів, Німеччини та інших країн, і я ніколи не сприйму порівняння між нацистами і сучасними урядами", - заявив Юнкер.

"Я ніколи не погоджуся порівняти Нідерланди з нацистами. Будь-хто, хто робить такі порівняння, відходить від ЄС. Це не ЄС хоче приєднати Туреччину, а Туреччина хоче приєднатися до ЄС", - додав він.

Перед цим президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що побачити нацизм серед голландців можуть тільки відірвані від реальності люди.

Як відомо, Ердоган назвав дії голландського уряду "фашистськими", після того, як в Нідерландах заборонили агітаційні виступи турецьких міністрів.

Нагадаємо, Туреччина вирішила припинити всі політичні дискусії високого рівня з Нідерландами через дипломатичний скандал, спричинений забороною провести у Нідерландах агітацію турецькими міністрами щодо конституційного референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.