Опозиція Польщі підготувала подання про вотум недовіри уряду Шидло

П'ятниця, 17 березня 2017, 15:49

Провідна опозиційна партія Польщі "Громадянська платформа " представила в Сеймі пропозицію про конструктивний вотум недовіри уряду Беати Шидло.

Про це пише Onet.

Подання мають зареєструвати офіційно наступного тижня, після консультацій з іншими опозиційними групами.

"Кандидатом на посаду прем'єр-міністра від опозиції є Гжегож Схетина", – заявив голова фракції "Громадянської платформи" у Сеймі" Славомір Нойман.

"Нинішній уряд, без сумніву, найгірший  з 1989 року. Завершення роботи цього уряду є в національних інтересах  Польщі", – додав він.

Наразі за словами Ноймана, подання про вотум недовіри обговорюються депутати інших опозиційних сил Сейму.

Керівник фракції "Громадянської платформи" також заявив, що уряд Шидло "вже 17 місяців рве і метає Польщу, польську демократію, верховенство закону, особливо громадянські свободи, атакує самоврядування, незалежну судову систему, а в останні дні та тижні негативно вплину на імідж Польщі на міжнародній арені".

Видання відзначає, що ініціативу "Громадянської платформи" збирається підтримати партія Nowoczesna ("Сучасна"), а також PSL. В той же час, лідер інших опозиціонерів, партії  Kukizʼ15, Павел Кукіз, заявив, що, ймовірно, не візьме участі в голосуванні за недовіру нинішньому уряду.

Варто відзначити, що керівна партія Польщі "Право і Справедливість" разом з депутатами "Солідарної Польщі" та "Польщі Разом, має в своєму розпорядженні у парламенті стійку більшість у 234 депутати.

Додамо також, за конституцією Польщі, Сейм може висловити недовіру уряду в тому випадку, якщо відповідне подання підтримають щонайменше 231 депутат нижньої палати польського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.