Туреччина має дотримуватися угоди по мігрантам – глава МВС Німеччини

П'ятниця, 17 березня 2017, 17:12

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив у п'ятницю, що сподівається на дотримання Анкарою домовленостей в рамках так званої міграційної угоди з ЄС.

Про це пише Reuters.

"Я чув багато коментарів з Туреччини ... вони намагаються змусити нас благати їх виконати цю угоду і таке інше", – сказав де Мезьєр.

"Є угода, і ми будемо її дотримуватися. Ми розраховуємо, що Туреччина поведеться подібним чином", – додав він.

Де Мезьєр підкреслив, що Туреччини постійно провокувала, щоб одержати відповідь і виставити себе жертвою.

Додамо також, 17 березня останні заяви представників турецької влади про можливе невиконання угоди з боку Туреччини прокоментував представник Єврокомісії Александр Вінтерштейн.

"Стосовно наших (ЄС – ред..) зобов'язань в рамках цієї угоди, ми їх виконуємо повністю. Погляньте на цифри: 39 проектів вже були підписані, і близько 1,5 млрд євро вже виділено", – наголосив представник ЄК.

Раніше глава МСЗ Туреччини заявив, що його країна може відмовитися від міграційної угоди з Євросоюзом через загострення відносин з кількома європейськими урядами.

Нагадаємо, Євросоюз закликав Туреччину утриматися від надмірних висловлювань і дій, які в подальшому можуть призвести до загострення відносин з країнами-членами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.