Німеччина буде використовувати 13 літаків А400М, бо не змогла їх продати

П'ятниця, 17 березня 2017, 19:22

Німецькі військові планують використовувати 13 літаків військово-транспортних Airbus А400М літаків для власних потреб, не зумівши знайти покупців на літак.

Про це повідомляє Reuters.

Про це йдеться листі Міноборони Німеччини до парламенту. Агенція нагадує, що Німеччина спочатку планувала придбати 60 літаків А400М, пізніше зменшила заплановану закупку до 53 одиниць. У 2011 році парламент ухвалив закон, за яким 13 з цих літаків повинні були продати, щоб заощадити кошти, але Міноборони не змогло знайти покупців.

Довгострокові витрати на експлуатацію цих 13 літаків, як і раніше обговорюються, але попередні оцінки вказують, що одноразові витрати на запуск програми використання літаків становитимуть 505 млн євро, в тому числі 150 мільйонів євро, необхідних для підготовки другої бази для А400М.

Наразі Міноборони Німеччини продовжує вивчати можливість багатонаціонального застосування 13 літаків, але наразі вигідніше їх використовувати в той момент, коли затримується постачання інших 40 літаків, як Німеччина планує закупити.

Агенція нагадує, що європейська багатонаціональна програма А400М відстає від графіку на роки, а в Німеччині витрати на програму зросли до на 9,6 млрд євро, при запланованих 8,1 млрд євро.

"А400М є і залишається проблемою дитиною", – заявив Тобіас Лінднер, член бюджетного комітету, і додав, що рішення переукладення договору А400М у 2010-му році ґрунтувалося на помилкових очікуваннях щодо перспектив експорту літака.

Раніше повідомлялося, що ВПС Німеччини "Люфтваффе" наразі можуть використовувати  лише один з восьми нових і "надсучасних" транспортних літаків Airbus А400M.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: