У Німеччині провели у відставку президента Йоахіма Гаука

Субота, 18 березня 2017, 10:12

Урочисті проводи Йоахіма Гаука з посади президента Німеччини відбулися в Берліні в п'ятницю, 17 березня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У церемонії в парку офіційної резиденції президента Німеччини - замку Бельвю, взяли участь багато членів уряду та представники інших державних установ.

Військові музиканти виконали музичний церемоніал - "Велику вечірню зорю", урочисте дійство, яке супроводжується молитвами та виконанням національного гімну.

Гаук обіймав посаду глави держави з 2012 року. 77-річний політик відмовився від висунення своєї кандидатури на другий термін.

Офіційно Гаук піде з посади президента 18 березня, а наступного дня функції глави держави перебере на себе екс-міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр, обраний 12 лютого 2017 року наступним президентом.

За традицією, за федеральним президентом, навіть після того, як він залишить свою посаду, зберігається статус чинного політика. Як і всім попередникам Гаука, йому будуть виплачувати грошові виплати в розмірі його колишньої зарплати, так звана "почесна зарплата". Крім того, колишньому главі держави надається право мати своє власне бюро, держава виділяє кошти для оплати праці керівника цього бюро та особистого секретаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.