Туреччина засудила Німеччину за мітинг курдів у Франкфурті

Неділя, 19 березня 2017, 11:58

На тлі напруженості у відносинах між Німеччиною і Туреччиною через заборону агіткампаній турецьких міністрів щодо референдуму, Анкара засудила Берлін за те, що було надано дозвіл курдам, які симпатизують забороненій Робітничій партії Курдистану (РПК), провести марш у Франкфурті.

Про це повідомляє Turkish Minute.

"Неможливо пояснити, чому зустрічі обраних представників турецької нації з нашими громадянами є небезпечними, за їхніми (уряду Німеччини - Ред.) твердженнями, тоді як з терористами поводяться наче з легітимними суб'єктами. Всі вони чітко підтримують тероризм", - сказав Ібрагім Калін, прес-секретар президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Він також заявив, що марш курдів у Франкфурті є ще одним свідченням європейських зусиль втрутитися у референдум в Туреччині та підтримати агіткампанію, яка закликає проголосувати проти конституційних змін 16 квітня.

Нагадаємо, понад 30 тисяч курдів пройшли маршем по вулицях Франкфурта в суботу, 18 березня, із закликом до демократії в Туреччині та проти розширення повноважень президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, що може статися після референдуму 16 квітня.

Раніше повідомлялося, що агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у кількох німецьких містах.

Окрім того, нещодавно стався дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як влада Нідерландів не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім’ї та соцполітики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.