МЗС попередило українських вболівальників, що в Хорватії треба реєструватися

Вівторок, 21 березня 2017, 09:13

Департамент консульської служби МЗС України нагадує українцям про основні правила в’їзду та перебування в Хорватії, в першу чергу про необхідність реєстрації.

Нагадування опубліковане на сторінці департаменту консульської служби у Facebook.

"Відповідно до норм законодавства Республіки Хорватія, іноземець під час короткострокового перебування в країні зобов'язаний зареєструвати місце свого проживання протягом 2-х днів з моменту в’їзду або у разі зміни місця проживання", – йдеться у повідомленні.

В МЗС нагадують, що заяви на реєстрацію місця проживання повинні бути подані до відділу поліції за місцем знаходження житла (апартамент, готель тощо), де мешкатиме іноземець.

Порушнику режиму реєстрації місця проживання на території Хорватії загрожує штраф.

В МЗС також нагадали, що у випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися на "гарячу лінію" посольства України в Республіці Хорватія за номером телефону: +385916051010, адреса електронної пошти: emb_hr@mfa.gov.ua.

Крім того, прийом звернень громадян здійснює цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.