Макрон був найбільш проєвропейським, але уникав зовнішньої політики – Politico

Вівторок, 21 березня 2017, 10:30

Незалежний кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон під час перших теледебатів 20 березня проявив найбільш проєвропейську позицію, проте намагався уникати питань щодо зовнішньої політики.

Про це пише Politico.

Видання відзначає, що під час дебатів питання взаємовідносин з ЄС, що, як і будь-яке питання зовнішньої політики Франції, є майже виключною компетенцією президента, лишилося практично поза увагою всіх кандидатів. З цього приводу висловилися лише Ле Пен, яка традиційно дозволила собі різкі висловлювання на адресу Брюсселя та Берліна.

При цьому Еммануель Макрон заявив, що його рух "Вперед!" може примирити між собою прихильників як лівих так і правих Франції.

Він також говорив про те, що Франція розділена страхом, про своє прагнення "дати шанс усім", запропонував "глибоку трансформацію французької політики".

Щодо терористичної загрози Макрон заявив, що "ніхто не може … гарантувати, що не буде більше нападів".

"Головними пріоритетом він (Макрон – ред.) на міжнародному рівні, назвав боротьбу з ісламістським  терором в Сирії та Іраку, і продовження співпраці з іншими країнами (Євросоюзу – ред.) для того, аби знайти мирний шлях виходу з кризи страху та насильства для світу", – відзначає видання.

Також Макрон запропонував судити тих, хто повертається з країни, охоплених війною, а не позбавляти їх громадянства.

У сфері безпеки Макрон також висловився за реформу розвідки.

"Ми повинні створити раду оборони, який координує і обробляє всю наявну інформацію", – відзначив він.

При цьому Макрон не торкнувся проблем відносин з Росією, новою адміністрацією Трампа, вирішення конфлікту в Україні та, на відміну від Ле Пен, не критикував ЄС.

Раніше повідомлялося, що незалежний кандидат Еммануель Макрон здобув перемогу за результатами перших теледебатів пʼяти основних претендентів на посаду президента Франції, що відбулися ввечері 20 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.