Eni підписала з "Газпромом" меморандум про Південний газовий коридор

Вівторок, 21 березня 2017, 15:02

Італійська компанія Eni підписала з російським "Газпром" меморандум про взаєморозуміння, де йдеться про зацікавленість сторін в розвитку Південного коридору поставок газу з Росії до країн Європи.

Про це повідомляється на сайті "Газпрому".

"Документ демонструє зацікавленість сторін в аналізі перспектив співпраці в області розвитку південного коридору постачання газу з Росії в країни Європи, зокрема, в Італію, а також модернізації контрактів на постачання російського газу в республіку", - йдеться у повідомленні "Газпрому".

Меморандум був підписаний головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером та генеральним керівником концерну Eni S. p.A. Клаудіо Дескальці.

За інформацією "Інтерфакс-Україна", "модернізація контрактів буде стосуватися тільки зміни пунктів здачі в контексті Південного коридору поставок".

Раніше глава "Газпрому" Міллер повідомляв, що італійські компанії зацікавлені в перенесенні пункту здачі російського газу з півночі країни (з Австрії) на південь Італії.

Одним з варіантів вирішення цього питання може стати будівництво другої нитки "Турецького потоку" потужністю 15,75 млрд куб. м до кордону з Грецією та підключення до неї на кордоні з Грецією газопроводу Poseidon. Газопровід Poseidon має пройти через Грецію та Іонічне море на південь Італії.

У грудні минулого року Міллер повідомляв, що "Газпром" завершує опрацювання техніко-економічного обґрунтування точок входу газопроводу Poseidon. 

На початку 2017 року заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що "Газпром" готовий обговорювати з європейськими компаніями використання газопроводу ТАР (Трансадріатичний газопровід) для постачання газу, який пройде по "Турецькому потоку", в Європу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: