Євродепутат нарахував у Польщі 400 000 біженців з України

Середа, 22 березня 2017, 10:12

Євродепутат від керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Рішард Чарнецький вирішив нагадати, що його країна прийняла вже "400 тисяч біженців" з України.

Про це він заявив в інтерв'ю TVP Info, повідомляє Onet.

Чарнецький вирішив прокоментувати статистику Євростату про кількість біженців, яких прийняли країни ЄС, і відзначив, що "Польща прийняла вже 400 тисяч біженців з України, і, таким чином, ми (Польща – ред.) на другому місці після німців (серед країн ЄС – ред.) за кількістю прийнятих біженців".

"Це показує, що ми дуже відкриті для біженців. Нагадаю, що в 90-ті роки Польща прийняла майже 100 тисяч чеченців - мусульман. Ми були відкриті тоді, тепер нехай інші будуть такими ж відкритими, ми вже своє зробили", – підкреслив він.

"Ми не хочемо ніяких мігрантів з-поза Європи, ніяких мігрантів-мусульман", – наголосив Чарнецький, коментуючи міграційну кризу, з якою зіткнувся Євросоюз.

Євродепутат від "ПіС" знову ж таки нагадав, що попередній уряд прем'єра Еви Копач у 2015 році, на саміті Європейського Союзу в Брюсселі, був змушений погодитися на прийняття певної кількості біженців.

"Прем'єр-міністр Ева Копач, від імені Польщі, на жаль, погодилася прийняти майже 12 тисяч біженців з мусульманських країн, які не є частиною  Європи", – додав він.

Євродепутат наголосив, що уряд "Права і Справедливості" не згоден з цим рішенням.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем'єр і міністр розвитку та фінансів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна прийняла "сотні тисяч біженців з України".

Пізніше польське МЗС заявило, що українці, які прибувають до Польщі, створюють достатньо високе міграційне навантаження для країни, коли залишаються в Польщі, отримавши візу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.