Молдова вимагає від України не будувати нові греблі на Дністрі

Четвер, 23 березня 2017, 13:27

Делегація Республіки Молдова, яка здійснить у п'ятницю, 24 березня, візит до Києва, вимагатиме від української сторони відмовитися від планів будівництва шести гребель у верхів'ях річки Дністер.

Про це повідомляє IPN.

За словами директора агентства Apele Moldovei Ігоря Хинку, Молдова наполягає на тому, щоб Україна ратифікувала Римську угоду для спільного управління басейном річки Дністер.

"Нещодавно відбулася зустріч прем'єр-міністрів України і Республіки Молдова, які домовилися, що сторони спільно звернуться до Європейської комісії з проханням провести техніко-економічне обґрунтування для всього басейну річки Дністер, від витоку до гирла", – відзначає видання.

Хинку також додав, що оскільки наразі Молдова не отримала відповіді від України, то готова подати клопотання на адресу Євросоюзу.

"Я вважаю, що необхідно включити вже зараз європейські структури", – підкреслив він.

Додамо також, на думку голови молдовської партії зелених Анатолія Прохніцького, Молдова має бути більш жорсткою з Києвом. За його словами, будівництво гребель у верхів'ях річки Дністер становить величезну екологічну небезпеку і може призвести до катастрофічних наслідків.

Видання нагадує, що на початку року Україна оголосила про намір побудувати шість гребель на Дністрі.

Тоді влада Молдови розкритикували рішення Києва, заявивши, що це призведе до зниження рівня води в річці, ускладнить забезпечення питною водою Кишинева і вплине на якість води, що подається жителям міста. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.