США ввели санкції проти 30 компаній та фізосіб у 10 країнах за ядерні програми

П'ятниця, 24 березня 2017, 16:55

США ввели санкції проти 30 іноземних юридичних і фізичних осіб у 10 країнах за причетність до розробки зброї масового знищення та ракетної зброї в Ірані, КНДР та Сирії, відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США.

Санкції США застосовуються до конкретних осіб і організацій, які будуть зазначені у федеральному регістрі та будуть діяти протягом двох років. 

Повідомляється, що одинадцять компаній попали під санкції у зв'язку з ракетною програмою Ірану. Серед них компанії та фізичні особи, які в основному знаходяться у Китаї, КНДР та Арабських Еміратах.

Ще 19 іноземних юридичних і фізичних осіб були покарані санкціями за інші порушення.

Повідомляється, що ці юридичні та фізичні особи були покарані за те, що передавали або отримували з Ірану, Північної Кореї або Сирії товари, послуги або технології, що могли зробити матеріальний внесок в розробку зброї масового знищення і ракетної зброї.

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.