Катар інвестує в економіку Британії понад $6 млрд, попри Brexit

Понеділок, 27 березня 2017, 18:58

Катар планує інвестувати понад $6 млрд (5 млрд фунтів) в економіку Великої Британії протягом найближчих трьох-п'яти років, попри економічну непевність через вихід країни з ЄС.

Про це повідомив міністр фінансів Катару Алі Шеріф аль-Емаді, виступаючи в Лондоні на інвестиційному форумі, повідомляє The Independent.co.uk.

Міністр фінансів Катару заявив, що він оптимістично налаштований щодо майбутнього британської економіки та повідомив, він був спокійний щодо можливих наслідків виходу країни з ЄС.

"В даний час Велика Британія є нашим першим місцем для інвестицій та найбільш інвестиційно приваблива для катарських інвесторів, як державних, так і приватних", - підкреслив Аль-Емаді.

Він повідомив, що Катар вже має понад 40 млрд фунтів інвестицій в економіці Британії та надасть додаткові 5 млрд фунтів "у найближчі три-п'ять років".

Нагадаємо, проект доповіді про вплив Brexit на промисловість Британії попереджає про відтік банків і співробітників і підрив економіки, якщо вони не матимуть доступу до ринків Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.