"Жорсткий Brexit" спричинить відтік банків з Британії - звіт

Вівторок, 7 березня 2017, 08:22

Проект доповіді про вплив Brexit на промисловість Британії попереджає про відтік банків і співробітників і підрив економіки, якщо вони не матимуть доступу до ринків Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на чиновників, які ознайомилися зі звітом.

Доповідь підготовлена юридичною фірмою, яка лобіює від імені фінансового сектора, і може бути опублікована пізніше в цьому місяці, коли Британія офіційно оголосить про початок переговорів з ЄС.

У звіті зазначається, що навіть фінансові компанії у Британії, які мало напряму пов’язані із бізнесом з ЄС, матимуть збитки від "жорсткого" Brexit.

У найгіршому випадку варіанту угоди, досягнутої з ЄС, банки, які базуються в Лондоні без дочірніх компаній в ЄС не зможуть забезпечити продажі і розподіл на ринках акціонерного і боргового капіталу на континенті.

Банки також не зможуть забезпечити інвестиційне консультування, управління портфелем і кредитування роздрібних клієнтів в ЄС.

У доповіді підкреслюється, що на початку переговорів Британія та ЄС повинні погодитися, що Британія отримає поетапний вихід з торгового блоку, щоб дати урядам і бізнесу більше часу для адаптації.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Великій Британії виставлять "величезний рахунок" за вихід з Європейського союзу.

Зокрема, Європейська комісія хоче, щоб Велика Британія робила внесок у проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду щодо Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: