ЄС може запропонувати Британії ЗВТ після Brexit

Четвер, 23 березня 2017, 08:13

Мішель Барньє, який очолює делегацію ЄС на переговорах про Brexit, повідомив, що ЄС може запропонувати Британії угоду про зону вільної торгівлі після Brexit.

Про це пише Deutsche Welle.

Керівник делегації ЄС представив у середу, 22 березня, своє бачення процесу виходу Великої Британії з Євросоюзу.

"За його словами, європейські переговірники збираються в перспективі запропонувати Британії абсолютно нову угоду про вільну торгівлю з ЄС", – відзначає видання.

Але Барньє наголосив, що такі пропозиції можливі лише тоді, коли будуть уточнені умови виходу Великої Британії з ЄС, що необхідно зробити в максимально стислі терміни.

Видання також відзначає, Барньє також додав, що Лондон має виконати всі фінансові зобов'язання, які країна брала на себе як члена ЄС.

Він також підкреслив, що вихід Великобританії з ЄС без досягнення відповідної угоди обіцяє невизначеність і серйозні проблеми для самої Великобританії.

"Ми не хочемо такого сценарію, ми бажаємо досягти угоди", – підкреслив Барньє.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Британії виставлять "величезний рахунок" за вихід з Європейського союзу.

Зокрема, Єврокомісія хоче, щоб Британія робила внесок у проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду щодо Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.

У Британії вважають, що країна не буде юридично зобов’язана сплатити в бюджет ЄС 60 млрд євро, якщо не буде досягнуто угоди щодо умов виходу країни з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.