Прем’єр Британії офіційно розпочне процедуру Brexit

Середа, 29 березня 2017, 07:57

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у середу офіційно направить Брюсселю лист, в якому повідомить про наміри країни вийти з Євросоюзу згідно з статтею 50 Договору про ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

"Тепер, коли прийняте рішення про вихід з Європейського союзу нам час зібратися разом" - скаже Мей законодавцям у середу, відповідно до її коментарів, оприлюднених офісом британського прем’єра.

"Коли у наступні місяці я сидітиму за переговірним столом я буду представляти кожну людину у Сполученому Королівстві – малого і старого, багатого і бідного, міських і сільських мешканців" - скаже вона.

Велика Британія вступила до ЄС у 1973 році.

Лист про наміри вийти з ЄС буде адресовано президенту Європейської ради Дональду Туску і передано йому постійним представником Британії у ЄС Тімом Барроу.

Мей підписала листа ще у вівторок, а також поговорила з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про майбутні переговори. Очікується, що в середу Мей виступить перед депутатами, а Туск після отримання листа проведе брифінг.

Протягом 48 годин після прочитання листа Дональд Туск надішле лідерам решти 27 держав-членів проект з основними принципами переговорів.

Раніше повідомлялося, що 16 березня королева Великої Британії підписала закон, який дозволяє почати процедуру виходу країни зі складу Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.