У Сенаті США представили резолюцію з закликом надати Україні оборонної летальної зброї

Середа, 29 березня 2017, 09:02

У Сенаті США було представлено резолюцію до третіх роковин анексії Криму, в якій містить заклик до продовження санкції проти РФ і надання Україні оборонних летальних засобів.

Як повідомляє Посольство України У США, проект резолюції "Осуд незаконної російської агресії в Україні у зв’язку з третіми роковинами анексії Криму" представили співголова і віце-голова українського Кокусу у Сенаті Роберт Портман та Шеррод Браун. 

Співавторами резолюції виступили майже півтора десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

У резолюції, присвяченій третім роковинам анексії Криму, незаконна російська військова окупація українського регіону Крим визнається такою, що суперечить міжнародним нормам, є актом неспровокованої агресії та загрозою регіональній стабільності.

"Відтак, Сенат підтверджує відданість США положенням Будапештського меморандуму про гарантії безпеки та політиці невизнання де-юре чи де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами", - йдеться у повідомленні посольства.

Американські законодавці також виступають за подальшу підтримку України, у тому числі шляхом посилення економічних санкцій проти РФ, передачі Україні оборонних летальних засобів, підтримки демократії та надання гуманітарної допомоги на виконання ухваленого Конгресом відповідного законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.