Жюппе відмовився бути кандидатом у президенти Франції від республіканців

Понеділок, 6 березня 2017, 11:44

Мер міста Бордо Ален Жюппе заявив, що не балотуватиметься на посаду президента Франції від республіканців у разі відмови Франсуа Фійона.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Сьогодні я не в змозі зробити все необхідне, щоб об'єднати навколо себе всі сили. Саме тому я підтверджую, раз і назавжди, що я не буду кандидатом. Для цього вже занадто пізно", - сказав Жюппе.

Як відомо, Жюппе посів друге місце на праймеріз республіканців. Минулого тижня в офісі Жюппе заявили, що він готовий взяти участь у президентських перегонах за двох умов: якщо Фійон "втратить витримку" і якщо сам Жюппе "отримає одностайну підтримку партії".

Нагадаємо, Фійон у понеділок в черговий раз заявив, що не буде зніматися з виборів на тлі корупційного скандалу навколо нього.

31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

1 березня стало відомо, що Фійона викликають на допит у справі про найм дружини і дітей. Того ж дня він зробив заяву, що продовжуватиме кампанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.