У МЗС розробили рекомендації українцям у зв’язку з терактами за кордоном

Вівторок, 11 квітня 2017, 10:51

У Міністерстві закордонних справ України розробили рекомендації для громадян України щодо перебування в інших державах у зв’язку з нещодавніми терористичними актами у Санкт-Петербурзі, Стокгольмі, Танті та Александрії, які засвідчили можливість подібної небезпеки у будь-якому куточку світу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Департамент консульської служби МЗС.

"Закликаємо громадян України, у разі терористичного акту (вибух, застосування вогнепальної чи холодної зброї, спрямування транспортного засобу у натовп), адекватно оцінити ситуацію, знайти прихисток у найбільш безпечному місці, сповістити наявними засобами зв’язку поліцію чи дипломатичну установу/консульство України", - йдеться у повідомленні.

В МЗС рекомендують уникати відвідання місць масового скупчення людей, проведення мітингів і демонстрацій, максимально обачно ставитися до відвідання об’єктів туристичної інфраструктури.

Також, за відсутності нагальної необхідності, доцільно обмежити час перебування у транспортних терміналах і вузлових зупинках громадського транспорту, відвідання адміністративних будівель, торговельно-розважальних комплексів.

Окрім того, МЗС радить "постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування, неухильно виконувати вказівки та рекомендації місцевих правоохоронних органів і влади в цілому, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу".

"Рекомендується регулярно інформувати рідних та близьких про свої переміщення у країні, а в разі виникнення загрози життю і здоров’ю, – невідкладно встановити контакт з дипломатичною чи консульською установою України в країні перебування за допомогою цілодобової "гарячої лінії" закордонних дипломатичних установ України або "гарячої лінії" МЗС України: +38 044 238 16 57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua", - йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби МЗС.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ України запустило сайт, на якому подорожуючі з України зможуть отримати інформацію про безпекову ситуацію в світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.