Білорусь підписала Митний кодекс ЄврАзЕС

Середа, 12 квітня 2017, 17:13

У Євразійської економічної комісії (ЄЕК) заявили, що Білорусь підписала Митний кодекс Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС).

Як повідомляють "РИА Новости", про це заявив директор департаменту митного законодавства та правозастосовної практики Євразійської економічної комісії Дмитро Некрасов.

"Білорусь вчора підписала Митний кодекс ЄврАзЕС. Він вже надійшов до комісії, найближчим часом буде опублікований на нашому сайті", — заявив Некрасов.

Як уточнює портал "Білоруський партизан", ця інформація незабаром була підтверджена прес-секретарем Лукашенка Наталією Еймонт.

Варто відзначити, що досі президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовлявся підписувати Митний кодекс, вимагаючи врахувати в ньому національні інтереси своєї країни. Зокрема, пропонувалося провести всенародне обговорення цього документа.

Інші країни, що входять до ЄврАзЕС: Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Росія – підписали Митний кодекс в грудні 2016 року.

Проте 3 квітня президенти Білорусі і Росії провели зустріч, за підсумками якої заявили, що "між країнами не залишилося невирішених питань". Зокрема, Мінськ домігся зниження цін на російську нафту та кредит у розмірі $1 млрд.

Митний кодекс ЄврАзЕС має набрати чинності з 1 липня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.