КНДР показала на параді нові ракети і заявила, що "готова до ядерної атаки"

фото
Субота, 15 квітня 2017, 09:43

Північна Корея попередила США не вдаватися до провокаційних дій в регіоні, заявивши, що "готова завдати удару у відповідь ядерними атаками".

Про це повідомляє ВВС.

В Північній Кореї у суботу відзначають 105-річчя з дня народження президента Кім Ір Сена і з цієї нагоди у Пхеньяні відбувся великий парад військової техніки.

Парад пройшов на тлі інформації про те, що нинішній лідер КНДР Кім Чен Ина планує провести ще одне ядерне випробування.

Північна Корея провела вже п'ять ядерних випробувань і серію запусків ракет. Експерти і чиновники вважають, що всі випробування проводяться в рамках розробки ракети з ядерними боєголовками, яка зможе досягти США.

"Ми готові реагувати тотальною війною на тотальну війну", - сказав північнокорейський військовий чиновник Чхве Рен Хе, додавши: "ми готові завдати удару у відповідь ядерними атаками".

Північна Корея влаштували демонстрації військової сили на тлі загострення напруженості в регіону, яка може призвести до конфлікту з США.

На параді вперше були помічені, ймовірно, балістичні ракети для підводних човнів, які можуть нести ядерні боєголовки, здатні досягти цілей у всьому світі.

Нагадаємо, ударна група Військово-морських сил США (Carl Vinson Strike Group) прямує в напрямку Японського моря та в найближчий час прибуде до Корейського півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.