Меркель закликала Китай і США вирішити проблему КНДР мирним шляхом

Четвер, 13 квітня 2017, 19:06

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала США та Китай чинити дипломатичний тиск на Північну Корею з метою зупинити її ядерні амбіції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Меркель вважає, що політичний тиск, а не на військова міць можуть допомогти у деескалації загрози з боку КНДР.

"Я сподіваюсь не на військові засоби, а не політичний тиск на Північну Корею з різних сторін", - сказала Меркель, додавши, що в інтересах усього світу зробити все, щоб КНДР не отримала ядерної зброї.

Вона також закликала США і Китай до спільної роботи і політичного тиску на Пхеньян. "Якщо Китай і США робитимуть це разом, це матиме результат", - сказала Меркель.

Раніше ЗМІ повідомили, що Північна Корея готова до проведення шостого ядерного випробування на своєму полігоні Punggye-ri.

Нагадаємо, США відправили до узбережжя Корейського півострова ударну група Військово-морських сил.

Північна Корея 5 квітня провела випробування балістичної ракети біля свого східного узбережжя. Запуск відбувся напередодні зустрічі лідерів США і Китаю.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.