ЄП може розглянути позбавлення імунітету Ле Пен до другого туру виборів у Франції

Субота, 15 квітня 2017, 14:38

Депутати Європейського парламенту можуть викликати лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен з приводу скасування її імунітету до другого туру виборів президента Франції, в яких вона бере участь.

Про це заявила заступник голови парламентського Комітету з правових питань Лаура Феррара в коментарі Reuters.

Французькі судді просять Європейський парламент про зняття імунітету з Ле Пен, яка також є євродепутатом, щоб продовжити розслідування щодо нецільового використання коштів ЄС на оплату помічників.

"Комітет з правових питань погодився з тим, що Ле Пен викличуть на судове засідання на першу можливу дату в травні", - сказала Феррара.

Вона сказала, що засідання може відбутися в перший тиждень травня, до 7 травня коли у Франції відбудеться другий тур виборів.

Останні соціологічні опитування свідчать, що Ле Пен вийде у другій тур виборів президента Франції, але програє там Еммануелю Макрону.

Як відомо, в Європарламенті вважають, що Марін Ле Пен надміру винагороджувала працю двох своїх помічників коштом європейських платників податків, та вимагають повернути майже 300 тисяч євро.

Нагадаємо, минулого місяця Європарламент проголосував за те, щоб позбавити лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен депутатської недоторканості через її твіти з фото, на яких ІДІЛ страчує людей.

Рішення про зняття недоторканності з Ле Пен має негайний характер і жодним чином не стосується справи про нецільове використання коштів Європарламенту під час оплати помічників ультраправого депутата.

Імунітет було знято за запитом французької влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.