Угорщина закликає Україну не обмежувати право угорської меншини на подвійне громадянство

П'ятниця, 21 квітня 2017, 15:43

Угорщина закликає не обмежувати права угорської меншини в Україні, зокрема право на подвійне громадянство.

Про це у Києві на прес-конференції заявив державний секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки ми говоримо про дві дружні нації, які поважають підтримку і розвиток національних меншин, а також підтримку і розвиток прав національних меншин, вважаю абсолютно природним те, що новими ухваленими законодавчими актами Україна не має наміру якимсь чином обмежувати права, набуті національними меншинами", - сказав Шолтес на прес-конференції в Києві.

Він уточнив, що мав на увазі і питання освіти угорською мовою в Україні, використання мови, і питання подвійного громадянства.

"У колі питань перебувають питання освіти, питання використання рідної мови і питання подвійного громадянства", - сказав держсекретар.

Він висловив упевненість, що Україна не має наміру обмежувати права угорської національної меншини. "Ми абсолютно впевнені в тому, що буде ухвалено таке рішення, яке надалі поглиблюватиме дружні відносини наших двох народів", - сказав Шолтес.

Раніше повідомлялося, що Угорщина вважає цілком нормальною наявність подвійного громадянства для своїх громадян, які проживають в Україні, і проти покарання за подібні речі.

Як повідомлялося, премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для тих угорців, що мешкають в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.