У незаконному отриманні громадянства Угорщини звинувачують 55 закарпатців

П'ятниця, 17 березня 2017, 10:50

Представниця угорської опозиційної партії "Діалог для Угорщини" (PM) Тімеа Сабо звернулася з офіційним запитом до міністра внутрішніх справ Угорщини щодо ситуації з шахрайствами навколо отримання угорського громадянства на Закарпатті.

Про це повідомляє портал "Mukachevo.net".

Серед питань, які її цікавили, були наступні: чи багато людей отримали паспорт незаконним шляхом та який ризик це становить для національної безпеки?

Також Тімея Сабо запитує, які гарантії дає уряд, що шахрайський "бізнес" на громадянстві не буде продовжуватися й надалі.

За словами міністра внутрішніх справ Угорщини Шандора Пінтера наразі притягнуто до відповідальності через шахрайські дії, пов'язані з отриманням угорського громадянства, 55 осіб.

На даний час відкрито 26 кримінальних справ, 16 - вже отримали обвинувачувальне заключення прокуратури, дві справи завершено.

Міністр також повідомив, що відповідні органи влади роблять все для виявлення і усунення будь-якої загрози для національної безпеки.

Повідомляється, що нещодавно в Угорщині розгорівся скандал навколо афери, яку вчинило Посольство Угорщини в Москві, коли видало тисячі віз російським громадянам без належної перевірки документів.

А також опозиціонери почали вимагати від уряду пояснень чому тисячі українців не подавали для отримання угорського громадянства своїх фотодокументів.

Зазначимо, що у 2015 році йшлося про 128 випадків отримання громадянства Угорщини незаконним шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.