Авіаносець США увійшов в Японське море для стримування КНДР

відео
Субота, 29 квітня 2017, 14:31

Американський авіаносець "Carl Vinson" в субботу увійшов в акваторії Японського моря, пройшовши через Цусимську протоку біля узбережжя префектури Нагасакі.

Про це повідомляє японський телеканал NHK.

Розгортання авіаносця поблизу Корейського півострова буде сприяти подальшому зміцненню контролю над Північною Кореєю, зазначає телеканал.

Повідомляється, що "Carl Vinson" увійшов в Японське море разом з кораблем супроводу морських сил самооборони, з яким проводив спільні навчання.

Незабаром плануються спільні навчання американських кораблів з кораблями військово-морського флоту Південної Кореї в Японському морі.

Нагадаємо, ВМС США 8 квітня повідомили, що ударна група на чолі с авіаносцем USS Carl Vinson вирушила до Корейського півострова на тлі загострення ситуації навколо ядерних амбіцій Пхеньяна.

Згодом з'явилася інформація, що авіаносець США та інші військові кораблі не пливуть у бік Північної Кореї, як про це заявляв президент США Дональд Трамп, а прямують, як виявилося, у протилежному напрямку.

Тихоокеанське командування збройних сил США повідомило, що скасувало візит кораблів до австралійського міста Перт, але група все ж має завершити планові навчання біля північно-західного узбережжя в Австралії після виходу.

Після завершення навчань група попрямувала до Корейського півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.