У Вашингтоні обговорювалося питання залучення США до "нормандського формату" - МЗС

Четвер, 11 травня 2017, 12:11

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого візиту у Вашингтон та зустрічей з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом обговорив з американською стороною можливість залучення США до врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі й до "нормандського формату".

Про це сказала речник МЗС Мар'яна Беца, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обговорювалася ситуація на Донбасі й виконання Мінських домовленостей. У американської сторони є чітке розуміння, що таке російська агресія і наскільки вона є загрозливою... Обговорювалося також питання залучення американської сторони до врегулювання ситуації (на Донбасі - Ред.), в тому числі й до "нормандського формату", - сказала Беца.

Вона також зазначила, що американська сторона вкотре чітко підтвердила свою незмінну позицію щодо підтримки України у протидії російській агресії, підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних кордонів.

"Це дуже важливий візит, який відбувся на такому високому рівні", - підкреслила Беца.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп зустрівся у Білому домі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та обговорив з ним подальшу підтримку України з боку США.

Перед цим відбулася зустріч очільника українського зовнішньополітичного відомства із віце-президентом США Майклом Пенсом.

Напередодні Клімкін заявляв, що держсекретар США Тіллерсон виступить адвокатом України у переговорах з Росією, а Вашингтон може долучитися до Нормандського формату.

Як відомо, 10 травня у Білому домі також відбулися зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом США Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.