Климпуш-Цинцадзе: парламентські вибори у Франції не заважають роботі "нормандської четвірки"

Неділя, 14 травня 2017, 15:02

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що вибори до Національних зборів Франції, перший тур яких відбудеться 11 червня, не заважають подальшій роботі "нормандської четвірки" щодо пошуку урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це вона сказала журналістам на Софійській площі в Києві з нагоди святкування Дня Європи в Україні, передає УНІАН.

"Я думаю, що "нормандський формат" має абсолютну можливість зараз працювати. Є діючі керівники Німеччини. Ще чотири місяці практично до виборів у Німеччині. Є обраний президент у Франції, який вже якраз сьогодні вступає в свої повноцінні права і обов'язки.

Тому я думаю, що вже з завтрашнього дня він може працювати, не зважаючи на те, що ще будуть вибори зараз у Франції у Національну асамблею, але насамперед, це президент Франції, хто несе відповідальність за міжнародну політику. І тому, я думаю, що нічого не мало би стримувати роботу ("нормандської четвірки" - Ред.), і вона продовжується незалежно від виборів", - вважає віце-прем'єр.

За її словами, робота "нормандського формату" "продовжується на усіх рівнях увесь час в нашому діалозі з нашими партнерами".

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко розраховує на ефективну роботу "нормандської четвірки" після обрання Емануеля Макрона на посаду президента Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: