ЄС завершить антимонопольні справи проти Google в найближчі кілька місяців

Понеділок, 22 травня 2017, 15:46

Антимонопольні регулятори ЄС в "найближчі кілька місяців" визначать, чи зловживає компанія Google своїм домінуючим становищем на ринку інтернет-пошуку.

Про це заявив провідний економіст Єврокомісії з питань конкуренції Томмазо Валлетті, повідомляє Reuters.

Найпопулярніший у світі інтернет-пошуковик знаходиться у центрі уваги Єврокомісії з 2010 року через просування власних торговельних послуг в інтернеті за рахунок послуг конкурентів.

В минулому році компанію звинуватили у використанні домінуючої мобільної операційної системи Android, щоб витиснути конкурентів. Після цього пролунали звинувачення про блокування конкурентів в онлайн-рекламі.

Це стосується платформи "Adsense для пошуку", в якій Google виступає в якості посередника для веб-сайтів, таких як онлайн-рітейлери, оператори зв'язку та газети. Ці пошуки дають результати, які включають пошук оголошень.

"У найближчі кілька місяців ми вийдемо на рішення щодо справ проти Google, Google Adsense і, що для мене найцікавіше, Android", - сказав Валлетті.

Комісія вже попередила Google про те, що компанію оштрафують, якщо визнають винною в порушенні антимонопольного законодавства ЄС. Санкції можуть досягати 10% від річного світового обороту для кожної справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.