Україні варто зосередитись на переході до стандартів ЄС, а не боротись за квоти - Мінгареллі

Четвер, 25 травня 2017, 10:14

Україні слід зосередитися на переході до стандартів ЄС в торгівлі замість боротьби за розширення квот.

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якнайшвидше впровадження норм і стандартів ЄС відповідно до положень про створення Зони вільної торгівлі є для України найбільш перспективним шляхом збільшення експорту в країни ЄС, ніж одна тільки боротьба за розширення тарифних квот", - зазначив Мінгареллі.

"Давайте не будемо акцентувати увагу виключно на квотах, які стосуються тільки вузької групи сільськогосподарських продуктів, а замість цього прискоримо роботу з відкриття значно більших ринків ЄС, прийнявши стандарти ЄС", - додав глава представництва ЄС.  

Мінгареллі нагадав, що в рамках ЗВТ для України визначено квоти для безмитного постачання в ЄС у 36 видів продуктів, з яких українська сторона повністю вибирає тільки 9.

"Перш за все, слід перейняти норми і стандарти ЄС відповідно до положень про створення ЗВТ, і ви зможете експортувати все, що ви хочете на ринок ЄС. Щойно положення про ЗВТ будуть повністю імплементовані - ці квоти будуть поступово зростати", - підкреслив Мінгареллі.

Нагадаємо, комітет Європарламенту 4 травня проголосував за розширення безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.