Що необхідно знати при виборі обручок?

promoted
Середа, 3 травня 2017, 19:46

Символічне вдягання один одному золотої каблучки – момент неймовірно емоційний, адже відтепер для закоханих розпочинається нове, сповнене планів життя.

Обручка – як символ нескінченності кохання – неодмінний атрибут весілля. Стаючи на рушник, мов на початок подружньої дороги, молодята обмінюються обіцянками на вірність, взаємність та відданість.

Мода на весільну атрибутику не змінюється, але дизайн самої обручки помітно еволює. Каталоги ювелірних бутиків знайомлять нас з останніми трендами серед шлюбних виробів з драгметалів. Як видно з колекції гіпермаркету ювелірних прикрас Zlato.ua, у пошані не лише класичні каблучки без витіюватих викрутасів, а й масивні персні з діамантами, рубінами, топазами.

У народі кажуть: яке весілля – таке й життя. Від естетичної насиченості головного дня у житті подружньої пари залежить духовний настрій довгих років шлюбу. Ось чому для нареченої важливо бути на власному весіллі неперевершеною та модно вдягненою.

 Що необхідно знати при виборі обручок?

На відміну від фати та сукні, каблучка – атрибут дещо інакшої символіки. По-перше, весільні прикраси на безіменний палець руки вдягають обоє молодих, тому обручки купують у парі. По-друге – прикраси із золота або срібла стають сімейними оберегами, реліквіями, і їх часто передають з покоління у покоління.

Якщо вам не поталанило отримати у спадок чудернацьке кільце, у котрому йшла від вінець ваша бабця – не сумуйте. Почніть традицію із себе – придбайте на власне весілля пару оригінальних каблучок з декором або класичні "обідки" з жовтого золота.

Золоті та срібні шлюбні каблучки: прикраси, з яких починаються традиції

Шлюбним або вінчальним прикрасам передують каблучки на заручини. Емоційна традиція прийшли у шлюбну моду з Заходу, але міцно прижилась в Україні. Молодята обирають пару прикрас у спільній змові, або ж – молодий дарує коханій власноруч купленого персня на знак "прохання руки". Важливо, щоб атрибут естетично не перевершував обручки, адже головна місія "символіки шлюбу" - в них.

  • Для весілля купують одномасні вироби з дорогоцінних металів – білого або жовтого золота, платини, срібла і т.д.
  • Підробка або виріб-імітація згодом почорніють, втратять блиск, отож, купуйте ювелірні прикраси лише в перевірених салонах і обов’язково з біркою.
  • Декоровані каблучки – неймовірно модні. У тренді вироби з білим та кольоровим камінням, а також прикраси з різьбою, емаллю, контрастними вставками з каучуку тощо.
  • Розмір має значення, адже велике чи замале кілечко створить дискомфорт під час вдягання. Розмірні сітки наявні на сайтах провідних ювелірних магазинів, тому просто дізнайтесь параметри ваших пальчиків – і купуйте прикраси через Інтернет.

Дехто вважає, що дорогоцінні каблучки купують лише на день весілля, але традиції шлюбу ширші. Прикраси з самородками замовляють на річницю подружнього життя, адже 40 років шлюбу – це рубінове весілля, 45 – сапфірове, 60 – діамантове.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.