У Молдові пояснили, чому вислали російських дипломатів

Вівторок, 30 травня 2017, 13:41

П'ять співробітників посольства Росії були оголошені владою Молдови персонами нон грата на підставі інформації спецслужб.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп на брифінгу у вівторок, повідомляє Newsmaker.

Павло Філіп зазначив, що п'ятьом дипломатам наказано покинути територію країни на підставі стандартної процедури після отримання владою інформації від спецслужб. Імена російських дипломатів глава молдовського уряду відмовився називати.

При цьому Філіп підкреслив, що влада Молдови цінує відносини з Росією.

"У цьому напрямі ми зробили багато заходів, зокрема, затвердили план дій, щоб усунути численні бар'єри", - заявив Філіп, даючи зрозуміти, що "бар’єрами" є встановлені Росією митні збори та ембарго.

Філіп заявив, що Молдова з повагою ставиться до російських партнерів. "Але хочемо, щоб і до нас також ставилися з повагою, хоча ми і маленька країна. Але ми важливий партнер ", - підкреслив прем'єр-міністр. 

Філіп також нагадав про ноту Молдови щодо грубого поводження з молдовськими чиновниками з боку Росії, на яку з березня не надійшло відповіді.

Нагадаємо, в понеділок п'ятьох дипломатів посольства Росії в Молдові оголосили персонами нон грата. Їм було наказано покинути країну протягом 72 годин.

У МЗС Росії пообіцяли дати жорстку відповідь на висилку своїх дипломатів з Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: