ЄК представила шляхи поглиблення Європейського економічного і валютного союзу

Середа, 31 травня 2017, 15:37

Єврокомісія представила можливі шляхи поглиблення Європейського економічного і валютного союзу.

Про це йдеться у повідомленні ЄК.

Представлені пропозиції базуються на Доповіді п'яти президентів від 2015 року і спрямовані на стимуляцію дискусій про Економічний і валютний союз з метою досягти спільне бачення того, як він виглядатиме.

Розроблений Єврокомісією документ містить конкретні кроки, які повинні бути зроблені в найближчі роки до того, як розробка Європейського економічного і валютного союзу буде завершена.

"Євро це одне з найістотніших досягнень Європи. Це більше ніж просто валюта. Вона була задумана як  обіцянка процвітання. Щоб зберегти цю обіцянку для майбутніх поколінь, нам необхідна політична мужність, щоб працювати над завершенням побудови Європейського економічного і валютного союзу в даний час" - сказав віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

"Побудова економічного і валютного союзу не є самоціллю, але це є необхідністю для забезпечення робочих місць, зростання, соціальної справедливості, економічної конвергенції та фінансової стабільності" - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Прогрес на цьому шляху означатиме кроки у наступних сферах: втілення справжнього фінансового союзу до 2025 року; досягнення більш інтегрованого економічного і фіскального союзу; зміцнення демократії і інституцій єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.