Мей звинуватила ЄС у спробі вплинути на результати виборів у Британії

Четвер, 4 травня 2017, 10:00

Євросоюз намагається втрутитися у результати виборів у Великій Британії, а деякі політики у Брюсселі роблять все для того, щоб переговори щодо Brexit провалилися.

Про це прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила на брифінгу після зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ, передає BBC.

Мей зазначила, що події останніх кількох днів показали, наскільки "жорсткими" будуть переговори щодо Brexit.

"Переговорна позиція Великобританії в Європі була спотворена в континентальній пресі", - сказала Мей, маючи на увазі інформацію про зустріч з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, яка поширилася у німецькій пресі.

Прем’єр-міністр Великої Британії відзначила, що переговорна позиція Європейської комісії стала жорсткішою, а європейські політики та посадовці виступають із заявами, які містять погрози Великій Британії.

"Всі ці дії були спеціально спрямовані на те, щоб вплинути на результати загальних виборів, які відбудуться 8 червня", - резюмувала Мей. 

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Європейський Союз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.