Відмінність чоловічого і жіночого стилю і дизайну

promoted
Субота, 6 травня 2017, 10:26

З точки зору прагматичного естета, купити годинник – виконати справжнісінький обряд, направлений на пошук ідеальної моделі незвичного, цікавого дизайну. Серед безлічі брендів, популярністю користуються виробники надійних, міцних хронометрів, котрі створюють моду та задають діловий стиль.

Фірмові копії годинників актуальніші за оригінали, адже дорогоцінні "унікали" по кишені не кожному, та й де сенс того, аби на роботу чи прогулянку вдягати золоті, платинові годинники Breitling, Rolex, Chopard і т.д. із справжнісінькими діамантами? За словами менеджерів бутиків елітних годинників та аксесуарів (як то інтернет-магазину SwissWatch), репліки купують частіше за оригінали - навіть заможні клієнти, люди із великими статками.

Асортимент наручних годинників від швейцарських мануфактур схожий на кольоровий калейдоскоп. Дизайн – верхівка "айсбергу", адже саме за ним розпізнають багатство "внутрішнього світу" годинника.

Традиційно хронометри розділяють на:

  • чоловічі,
  • жіночі,
  • унісекс.

Так само, як чоловічим моделям властива витонченість декору, так і жіночі вироби не позбавлені технічно сильних "сторін". Не секрет, що деяким жінкам імпонують маскулинні моделі зі складними опціями хронометражу (дата, календар, ретроградні фази, турбійон).

 Відмінність чоловічого і жіночого стилю і дизайну

Окремо йдуть кварцеві годинники спортивного дизайну із сталі, каучуку, натуральної шкіри. Автомобільні тренди диктують свої канони ділової моди, отож маємо екземпляри, схожі на спідометри – із широким списком вимірювальних функцій.

Маскулинність та гламурність – вибір індивідуалів

Розподіл на чоловічі та жіночі манери доволі умовний – причина цьому у феміністичному спрямуванні усього, що стосується зовнішності. Носити штани та берці тендітним леді властиво так само, як і дайверські годинники з масивними корпусами та посиленими водонепропускними здібностями. У свою чергу, класика чоловічих годинників – тендітні пласкі корпуси з мінімалістичним оздобленням перламутрових, сріблястих циферблатів.

Окремо йдуть годинники фешн та ювелірні серії: тут дизайнери помітно перебірливі в фасонах та матеріалах. Розкішні моделі Chopard у вигляді цілковитого скупчення кристалів заворожують жіноче серце так само, як:

  • керамічні колекції Rado,
  • спокусливі Sophie Marceau,
  • несамовиті Franck Muller,
  • примхливі Cartier.

Дуже часто виробник створює бінарну колекцію годинників, у якій подає одразу два гендерних направлення: виразні чоловічі та тендітніші жіночі моделі годинників.

Дамським хронометрам властива гламурність – цієї особливинки не зустріти серед менських колекцій. Блакитні та рожеві корпуси круглої чи кутової форми, мініатюрні стрази по лінії безеля, "лялькові" ремінці із натуральної фарбованої шкіри – це вибір тих, хто купує годинники Chopard із серії Elton John, Montblanc із серії Princesse Grace de Monaco, Gucci, Burberry тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.