Конгрес розслідує ще одну можливу зустріч генпрокурора США з послом РФ - ЗМІ

Четвер, 1 червня 2017, 09:12

У Конгресі США розслідують, чи не зустрічався додатково генеральний прокурор США Джефф Сешнс з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Про це повідомляє СNN з посиланням на джерела серед республіканців та демократів у Конгресі, а також представників розвідки.

За даними одного із джерел, слідчі запитали у Сешнса додаткову інформацію, включаючи його розклад.

Слідчих цікавить, чи проходила така зустріч 27 квітня 2016 року в готелі Mayflower у Вашингтоні, округ Колумбія, де тодішній кандидат Дональд Трамп робив свій перший великий виступ щодо зовнішньої політики.

Вважається, що тоді Сешнс та посол Росії Сергій Кисляк мали невелику VIP-зустріч з організаторами та дипломатами.

Крім слідчих Конгресу, зараз ФБР намагається з'ясувати, чи була ще одна зустріч у Mayflower, і наскільки ця зустріч могла вплинути на втручання Росії у вибори президента США.

Повідомляється, що ні слідчі Конгресу, ні ФБР поки не прийшли до висновку, чи мала місце така приватна зустріч.

Нагадаємо, на почтаку березня генпрокурор США Джеф Сешнс взяв самовідвід у розслідуванні можливих зв'язків виборчого штабу президента Дональда Трампа з Росією.

Раніше стало відомо, що Джеф Сешнс у минулому році двічі розмовляв з послом Росії в США і не розповів про це на слуханнях у Сенаті. Лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі через це виступила з вимогою його відставки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.