Ветеран ВПС США отримав 35 років в'язниці за спробу приєднатися до ІДІЛ

Четвер, 1 червня 2017, 10:27

Ветерана Повітряних сил США отримав 35 років позбавлення волі за спробу приєднатися до терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє CNN.

Згідно з обвинувальним висновком Міністерства юстиції США, 49-річний Тайрод П'ю з Нью-Джерсі був визнаний винним у 2016 році за федеральним звинуваченням в спробі надати матеріальну підтримку ІДІЛ та перешкоджанню правосуддю.

"Обвинувачений відвернувся від своєї країни та військ, де він колись служив, щоб спробувати приєднатися до жорстокої насильницької терористичної організації, яка причетна до смертей невинних людей у всьому світі", - заявила виконуючий обов'язки прокурора США Бріджит Роде.

Прокурори стверджують, що слідчі виявили лист на настільному комп'ютері П'ю, де вказано, що він хоче "використовувати свої таланти і навички, даровані Аллахом, для становлення та захисту ІДІЛ", а також графік з точками перетину кордону між Туреччиною і Сирією, де ІДІЛ контролює частину території.

За даними Міністерства юстиції США, П'ю прийняв іслам, служивши у ВПС США з 1986 по 1990 рік.

Відповідно до заяви від Міністерства юстиції, він намагався у січні 2015 року через Єгипет та Туреччину потрапити до Сирії, щоб приєднатися до ІДІЛ для участі у насильницькому "джихаді".

Проте Туреччина вислала його назад до Єгипту, звідки він був депортований до США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: