Порошенко запустив символічний "таймер безвізу": "Вірю, що Україна буде в НАТО та ЄС"

Фото
Субота, 10 червня 2017, 12:16

Президент України Петро Порошенко напередодні початку безвізового режиму між Україною та ЄС запустив символічний таймер та висловив віру у те, що Україна буде членом ЄС та НАТО.

Про це глава держави заявив у Києві під час заходів з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"За дванадцять годин останній звук зворотного відліку ознаменує виправдання наших надій, він ознаменує падіння, нехай не бетонної Берлінської стіни, але паперової завіси, яка довгі роки відділяла українців від європейської родини. І сьогодні, о 12.00 вночі, коли настане історична дата 11 червня, ця паперова завіса впаде", - сказав він.

Після цього Порошенко символічно запустив остаточний зворотній відлік годинника до запуску безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Я вірю - Україна буде в НАТО, я вірю - Україна буде в Європейському Союзі, і ніхто, і ніщо, і ніколи нас не зупинить", - додав він наостанок.

 На Фото: президент України Петро Порошенко та голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі (фото із Twitter-акаунта Порошенка)

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.