Іракські сили відбили всі райони на захід від Мосула, крім міста Таль-Афар

Субота, 10 червня 2017, 17:26

Іракські воєнізовані сили "Хашед аль-Шааб" заявили про звільнення всіх районів на захід від Мосула від бойовиків ІДІЛ, за винятком міста Таль-Афар.

Про це повідомляє AFP.

Група "Хашед аль-Шааб", у якій переважають шиїтські сили, що мають підтримку Ірану, ведуть бої на окремому західному фронті, відтоді як у жовтні 2016 року розпочалася битва за Мосул.

Головна мета "Хашед аль-Шааб" полягала в тому, щоб ізолювати бойовиків ІДІЛ всередині міста, відрізавши їх від ліній постачання з іншими територіями, що контролюються терористами.

"Сили Хашед оголошують про звільнення всіх районів на захід від Мосула, крім Таль-Афар", - йдеться у заяві групи, опублікованій у соціальних медіа.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили Іраку розпочали операцію зі звільнення останнього оплоту "Ісламської держави" у Мосулі.

Останній оплот ІДІЛ в Мосулі в основному займає центр Старого міста, а також три сусідніх райони поруч із західним берегом річки Тигр.

За словами офіцерів Іраку, просування в Мосулі проходить повільно та обережно, оскільки бойовики ІДІЛ використовують снайперів та смертників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.