Трамп роздумує над звільненням спецрадника, який розслідує втручання РФ у вибори

Вівторок, 13 червня 2017, 09:29

Президент США Дональд Трамп може звільнити Роберта Мюллера, екс-директора ФБР, який був призначений спеціальним радником для розслідування втручання Росії у президентські вибори у США.

Про це повідомив друг Трампа - Кріс Рудді, генеральний директор Newsmax Media, передає CNN.

"Я думаю, що він розглядає можливість позбавити посади спеціального радника", - сказав Рудді, який перебував у Білому домі в понеділок, репортеру PBS NewsHour. "Я думаю, що він розглядає цей варіант".

Джерело, близьке до президента, повідомило, що Трампу радили уникнути такого драматичного кроку, як звільнення спецконсультанта.

"Багато людей радили йому не робити цього", - сказало джерело.

Проте прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що "пан Рудді ніколи не говорив з президентом щодо цього питання. Що стосується даного питання, то тільки президент або його адвокати мають повноваження його коментувати".

Нагадаємо, спецрадником у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер.

Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення "будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа".

За годину після призначення Мюллера Трамп заявив, що розслідування очистить його і його команду. Проте у своєму Twitter Трамп назвав призначення спецрадника у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США найбільшим полюванням на відьом в історії США.

За інформацією Bloomberg, Трамп був повідомлений про те, що колишнього директора ФБР Роберта Мюллера призначать спеціальним радником лише за 25 хвилин до оприлюднення цього рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.