У Німеччині розкритикували угорський закон про неурядові організації

Середа, 14 червня 2017, 15:52

Міністерство закордонних справ Німеччини занепокоєне з приводу ухвалення парламентом Угорщини жорсткого закону щодо фінансування неурядових організацій, який ускладнює їхню діяльність.

Про це у середу, 14 червня, заявив речник МЗС Німеччини Мартін Шефер, повідомляє Deutsche Welle.

"Цими діями Угорщина долучається до компанії таких країн, як Росія, Китай та Ізраїль, які, очевидно, ставляться до фінансування неурядових організацій і проектів громадянського суспільства донорами з-за кордону як до ворожого або щонайменше недружнього акту",- заявив Шефер.

Він також сказав, що ухвалення такого закону викликає враження, що Угорщина прагне створити перешкоди для функціонування неурядових організацій, які частково фінансуються з-за кордону.

"Для нас в Європейському Союзі свобода думки, повна свобода для діяльності інституцій громадянського суспільства та їхній захист мають надзвичайно велике значення", - наголосив Шефер.

Він додав, що такі цінності, як свобода, демократія, верховенство права та права людини "не є предметами для обговорення в Європі", і їх повинні дотримуватись усі без винятку члени ЄС.

Нагадаємо, напередодні, 13 червня, парламент Угорщини ухвалив закон, який запроваджує жорсткіші правила діяльності для неурядових громадських організацій, які фінансуються з-за кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.