Британія вважає, що хакери з КНДР причетні до останньої глобальної кібератаки

П'ятниця, 16 червня 2017, 10:18

У Британії вважають, що саме хакери з КНДР здійснили минулого місяця кібератаку на Національну службу охорони здоров'я країни та інші організації по всьому світу.

Про це повідомляє BBC.

Як відомо, міжнародне розслідування масової кібератаки очолив Національний центр кіберзахисту Британії.

Джерела серед структур безпеки повідомили BBC, що у Національному центрі кіберзахисту вважають, що кібератаку здійснила хакерська група, відома як "Лазарус" (Lazarus).

Вважається, що така ж група атакувала "Sony Pictures" у 2014 році. Повідомляється, що атака сталася тоді, коли компанія планувала випустити фільм "Інтерв'ю", сатиру на північнокорейське керівництво, де головну роль зіграв канадський та американський комік Сет Роген. Фільм вийшов із затримкою.

Також вважають, що та сама група причетна до крадіжки грошей у банках. Зокрема, йдеться про викрадення 81 мільярда доларів з центрального банку Бангладеш у 2016 році.

Раніше повідомлялося, що дослідники кібербезпеки виявили докази, які можуть підтвердити причетність Північної Кореї до глобальної кібератаки за допомогою вірусу WannaCry.

Нагадаємо, жертвами масштабної хакерські атаки, яка сталася 12 травня, стали понад 100 тисяч організацій в 150 державах.

У Британії лікарні навіть не могли приймати пацієнтів, які потребували невідкладної допомоги.

Вірус WannaCry також атакував комп'ютери в Україні та Росії.

Вірус заражає комп'ютер, шифруючи всі збережені на ньому дані. При цьому зловмисники обіцяють розкодувати файли після отримання викупу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.