США відправлять до Афганістану додатково 4000 військових - ЗМІ

П'ятниця, 16 червня 2017, 12:25

Пентагон відправить до Афганістану додатково майже 4000 військових. Це військове розгортання буде найбільшим за президентства Дональда Трампа.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на інформацію чиновників Міноборони США.

Основна частина додаткових військових будуть навчати і консультувати афганські сили. Менша кількість буде брати участь в операції проти талібів і бойовиків "Ісламської держави".

Офіційно рішення міністра оборони Джима Меттіса може бути оголошено вже на наступному тижні. Кілька днів тому Трамп надав Меттісу повноваження визначити чисельність контингенту Збройних сил США в Афганістані.

Раніше командувач силами США в Афганістані заявляв, що не має достатньо сил, щоб допомогти армії Афганістану у боротьбі проти талібів, які значно активізувалися останнім часом.

Зростаюча загроза з боку ісламських держав екстремістами, про що свідчить в висипу смертельних атак в столиці Кабулі, тільки підживлюється заклики до сильнішого присутності США, так як є кілька недавніх американських бойових смертельних випадків.

В даний час в Афганістані налічується 13 тисяч військовослужбовців НАТО, які в основному проводять тренування місцевих сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.