У німецькому місті Герксгайм-ам-Берг вирішили не демонтувати дзвін зі свастикою

фото
П'ятниця, 16 червня 2017, 15:07

Мер німецького містечка Герксгайм-ам-Берг повідомив, що церковний дзвін, на якому вигравірувано свастику та цитату "Все для батьківщини - Адольф Гітлер", залишиться на місці, на території церкви святого Якова.

Про це повідомляє The Times.

Бронзовий дзвін при церкві св. Якоба в Герксгайм-ам-Берг був встановлений в 1934 році - через рік після того, як нацисти прийшли до влади.

"Все для батьківщини - Адольф Гітлер" вигравірувано над знаком свастики на 240 кілограмовому дзвоні.

Повідомляється, що дзвін "дзвенить кожні 15 хвилин та кожної години".

 

Сігрід Пітерс, колишній вчитель музики, яка іноді грає на органі у церкві, вимагає вилучити дзвін та замінити його на інший.

"Він (дзвін - Ред.) не має бути там у такі дні та в такі часи", - сказала вона. "Кожного разу, коли хрестять дитину, дзвенить дзвін з ім'ям Гітлера".

Проте Рональд Беккер, мер міста Герксгайм, не погоджується, стверджуючи, що дзвін є історичним.

"Він (дзвін - Ред.) зараз інтегрований з новими дзвонами у вежі. Ми знаємо, що коли він був встановлений, то це був виснажливий та поганий час для різних етнічних груп, але якщо щось добре працює, то чому ти повинен це замінювати? А щодо напису - то нам треба мати хоч трохи впевненості щодо нашої країни".

Повідомляється, що новий дзвін обійдеться приблизно в 57 тисяч доларів, тому більшість місцевих жителів проти витрачання на це грошей.

 Церква св. Якова

Наразі місцеві церковники ведуть дискусії з приводу того, чи слід встановлювати у церкві спеціальну табличку для відвідувачів про історію дзвону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.