ЄС готовий застосовувати санкції у боротьбі з кібератаками

Понеділок, 19 червня 2017, 12:40

Міністри закордонних справ ЄС погодилися підготувати спільну відповідь на хакерські атаки, яка включатиме запровадження санкцій щодо правопорушників.

Про це повідомляє Associated Press.

У понеділок, 19 червня, міністри закордонних справ країн-членів ЄС заявили, що вони розроблять "інструментарій для кібер-дипломатії", щоб реагувати на шкідливі дії в Інтернеті.

Дипломати висловили стурбованість з приводу "підвищення здатності державних та недержавних суб'єктів переслідувати свої цілі" шляхом кібератак.

Міністри заявили, що вважають за краще мирно залагоджувати розбіжності в кіберпросторі, однак вони готові в повній мірі використовувати наявні в їхньому розпорядженні засоби, "зокрема, за необхідності, обмежувальні заходи".

Санкції ЄС звичайно передбачають обмеження стосовно людей, груп, компаній або організацій, серед яких заморожування активів, заборони на поїздки і економічні заходи.

Нагадаємо, у ЄС неодноразово лунали обвинувачення на адресу російських хакерів у тому, що вони за згодою російського уряду втручалися у проведення виборів та намагались отримати доступ до комп’ютерів урядів ЄС.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.