Порошенко розповів у США про двох нових захоплених російських військових

Середа, 21 червня 2017, 12:29

Президент України Петро Порошенко у США заявив про нових затриманих російських військових на Донбасі, що є конкретним доказом присутності російських військ в Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю каналу Fox News.

Він розповів про обмін розвідувальною інформацією з НАТО і країнами-партнерами, що дозволяє говорити про точну кількість окупаційних військ на території України.

"Сьогодні ми маємо понад 3 тисячі представників російських регулярних військ на моїй території, разом з проросійськими ставлениками це понад 40 тисяч", - заявив Порошенко, додаючи, що на території України знаходиться також значна кількість російської важкої техніки.

Також президент розповів про нові інциденти, які підтверджують триваючу присутність російських військ.

"Лише два дні тому спіймали двох російських військових, в яких були російські паспорти і які не могли пояснити, що роблять на окупованій території", - розповів він.

"Ми переконані, що Росія повинна відвести свої війська з нашої території, відвести артилерію танки і все інше. Якщо цього не буде, санкції повинні тривати. І це саме ми чули сьогодні від президента Трампа і віце-президента Пенса", - зазначив Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.