На словацькому автозаводі Volkswagen страйкують 12 тис. працівників через зарплату

Четвер, 22 червня 2017, 13:50

У Словаччині вже третій день триває страйк на братиславському автозаводі Volkswagen через суперечку з приводу заробітної плати.

Про це повідомляє ekonomika.sme.sk.

За даними видання, це найбільший страйк у приватній компанії в історії країни, оскільки в ньому беруть участь понад 12 тисяч співробітників Volkswagen.

Причиною страйку стала тарифна суперечка. Профспілки автозаводу Volkswagen закликають до значного збільшення зарплат, збільшення перерви на обід та більшої кількості вихідних для працівників.

Повідомляється, що працівники Volkswagen вимагають підвищення зарплати протягом двох років на 16%, тоді як керівництво пропонує підвищення на 4.5% в цьому році та на 4.2% в наступному році.

Наразі профспілкам та керівництву компанії не вдалося досягти компромісу. Семигодинні переговори щодо підвищення заробітної плати 21 червня були тимчасово зупинені.

"Це не провал переговорів, я сподіваюся, що ми досягнемо домовленості, коли повернемося за стіл переговорів в четвер о 15.30 (за місцевим часом)", - цитує Reuters слова Сорослава Смолінського, голови профспілки.

Зазначимо, що братиславський завод Volkswagen Slovakia є унікальним в світовому масштабі, бо це єдини й завод на якому під одним дахом збирають автомобілі п'ятьох різних брендів (Volkswagen, Audi, Porsche, Škoda, SEAT). Моделі братиславського виробництва не виробляються більше ніде в світі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.